Welkom op mijn quiltblog.

Mijn naam is Gerie, ik ben 42 jaar en quilten is mijn lust en mijn leven. Kijk gezellig mee en laat me weten wat je ervan vindt. Groetjes.

dinsdag 21 december 2010

Applicatiequiltje.







Nou, van al die mooie plannen voor de GoedeDoelquilt is dus nog niks gekomen. Ik ben te druk bezig geweest met de kerstboom (en de rest van de woonkamer)te versieren en met het applicatiequiltje. En nog niks is af.Behalve de dingetjes voor de kerstmarkt, het zijn dan wel geen quilts, maar het is toch leuk. Het ontwerp van de vilten zakjes komt uit een tijdschrift en het ontwerp van het applicatiequiltje is van Francoise Maarsen van de Quilterij.

woensdag 15 december 2010

quiltbee.

Vandaag naar de quiltbee geweest. We hebbven een workshop gedaan, waarbij een begin is gemaakt met een quilt om kerstkaarten in op te kunnen hangen. Gisteren ben ik naar het quiltcafe geweest. Daar heb ik gewerkt aan mijn quiltje van de applicatiecursus. Afgelopen zaterdag op de kerstmarkt heb ik mijn kersttafelloper verkocht. Ik heb al weer helemaal zin om me op allerlei nieuwe kerstdingetjes te storten. Ik ga het komend jaar denk ik al in januari beginnen, misschien krijg ik de dingen dan eindelijk eens af voor kerstmis. Ik heb al een tafelloper nodig en nog heel veel andere leuke dingetjes.

woensdag 8 december 2010

Goede Doelquilt.

Vandaag de vier bovenste blokken aan de top genaaid, het vordert gestaag. Volgende week het laatste patchworkblok maken en de foto op stof laten drukken. Dat wordt het allerlaatste blok. Normaal gesproken kan ik dat thuis op mijn gewone printertje, maar ik krijg allemaal zwarte strepen op mijn prints en op zo'n foto op stof wil ik dat natuurlijk niet. Schoonmaken van de printerkoppen (ofzoiets) leverde niet het gewenste resultaat. Heeft iemand nog een andere oplossing? Anders wordt het gewoon uitbesteed. Ik kan de quilt niet op mijn printer laten wachten, natuurlijk.

dinsdag 7 december 2010

Goede doel quilt.






Vanwege een kerstmarkt waar ik een kraampje heb gehuurd, heb ik deze week weinig tijd om te quilten, helaas. Ik ben bezig vilten zakjes te maken, die in de kerstboom gehangen kunnen worden. Ik hoop dat ik er ook wat van verkoop. Zoniet, dan hang ik ze zelf in de kerstboom, ze zijn namelijk wel heel leuk. Maar goed. Ik heb me gelukkig nog wel wat bezig kunnen houden met de goede doel quilt.Met onze quiltbee hadden we het idee om dit jaar als rode draad quilts te maken voor de regenboogboom stichting. Een tak van hun werk bestaat uit het verspreiden van droomdekentjes in ziekenhuizen. Ik vond dat uiteraard een goed idee, maar ik wist ook dat er bij mij om de hoek een kind woont wat in principe in aanmerking zou komen voor zo'n quilt. Hij is 4 jaar oud, en meer in het ziekenhuis dan thuis. Daarom wilde ik mijn quilt dan ook voor hem maken. Een aantal blokken is in overleg met het kind uitgekozen, sommige heb ik zelf verzonnen, om bij de hobbies van het kind aan te sluiten. Sommige blokken zijn op de foto's een beetje bedekt, daar staan persoonlijke gegevens op van het kind dat de quilt gaat ontvangen. Met een aantal van de blokken heb ik hulp gehad van een aantal dames van de quiltbee, wel zo fijn dat ik niet alles alleen hoef te doen.
Meer informatie over de regenboogboomstichting: www.regenboogboom.nl