Welkom op mijn quiltblog.

Mijn naam is Gerie, ik ben 42 jaar en quilten is mijn lust en mijn leven. Kijk gezellig mee en laat me weten wat je ervan vindt. Groetjes.

zaterdag 26 februari 2011

Jaar Rond Quiltje Maart.


Op de valreep, maar Maart is af. Wat je tijdens de zwemles van de kinderen al niet kan doen.

maandag 21 februari 2011

Jaar Rond Quiltje Maart.

Maart van het Jaar Rond Quiltje schiet goed op. Applicaties, borduurwerk en quiltwerk is af. Nu alleen nog tunnel erachter en afbiezen. Maar dat doe ik nadat ik nog een theemuts heb gemaakt, die is in bestelling. Met een beetje geluk krijg ik die deze week af en dan kan ik weer gauw verder aan Maart.

zaterdag 12 februari 2011

EQ6, nog eens.

Wauw, dat is echt leuk, vandaag heb ik les 2 doorgenomen, en het wordt steeds leuker. Ik weet het, het is nauwelijks voor te stellen dat iets zo leuks nog leuker wordt, maar het is echt waar. En het is echt gemakkelijk te bedienen. Mijn zoontje van 8 heeft gisteren en vandaag al tientallen quilts ontworpen. Ik heb voor hem maar een aparte file gemaakt, zodat hij niet in mijn eigen ontwerpen zit te rommelen, maar ik heb al gezien dat een aantal van zijn ontwerpen heel leuk zijn. Hij heeft een duidelijke voorkeur voor andere kleuren en andere combinaties, die toch regelmatig heel verrassende effecten creeeren.

vrijdag 11 februari 2011

EQ6

Vandaag heb ik eindelijk EQ6 geinstalleerd op de computer. EQ7 is allang uit, kun je nagaan hoelang ik EQ6 al had liggen. Maarja, om dat gelijk op de computer te zetten, dat vond ik toch nogal spannend. Maar het is gelukt, de computer werkt nog en het programma ook. Heel erg leuk, met zelfs zes lessen om het programma te leren, echt heel handig. Met duidelijke stappen, die zelfs voor iemand zonder enkele computerervaring te volgen zijn. Vaak ben ik al drie handelingen vooruit, omdat je sommige dingen gewoon automatisch doet. Dat is toch wel handig, dan word je je weer bewust waarom je bepaalde handelingen verricht. En als het straks toch ingewikkelder wordt, weet ik vast dat ik het allemaal wel kan volgen, omdat alles echt stap voor stap gaat. Ik ga gauw weer verder.

woensdag 9 februari 2011

Sampler.


En daar is tie dan. De foto van de toplaag van de sampler. Die gaat nu voorlopig even in de kast, zodat ik de toplaag van de goededoelenquilt af kan maken. Ik heb eindelijk de jaarrondquilt van 2010 opgehangen, dus ik ben nu ook bezig om maart af te maken. Dat is zo'n lekker meeneemwerkje, voor tijdens de zwemles van de kinderen.