Welkom op mijn quiltblog.

Mijn naam is Gerie, ik ben 42 jaar en quilten is mijn lust en mijn leven. Kijk gezellig mee en laat me weten wat je ervan vindt. Groetjes.

donderdag 17 november 2011

Zaschaquilt af, Kersttafelloper1101 af, kerstquiltje1101 af.

De tijd gaat zo snel als je hard werkt, en als ik dan moet kiezen tussen quilten of bloggen, ja dan wordt het natuurlijk toch quilten. Resultaat zijn natuurlijk wel weer veel dingen af en nog meer dingen in de maak.
Bij de buitenborders van de Zaschaquilt heb ik ongeveer dezelfde bloemetjes geborduurd als die al in het stofje zit. Nog een grapje. De kersttafelloper1101 heb ik machinaal doorgequilt door te meanderen. Ook erg leuk. Ik heb wel veel moeite om de spanning op de onder- en bovendraad gelijk te krijgen. Vaak zitten er toch puntjes van de onderdraad boven. Dat was bij deze quilt juist weer niet het geval, maar nu heb ik dan ook alleen naaigaren 40/2 gebruikt. Op een andere quilt waar ik nog mee bezig ben heb ik borduurgaren/metallic 40/2 gebruikt. Misschien dat het aan het garen ligt. Heeft iemand anders daar misschien soortgelijke of andere ervaringen mee? Tips, misschien? Het Kerstquiltje1101 is van een paneeltje, dat ik doorgequilt heb, met de hand. Een lekker werkje om mee te nemen naar de zwemles van de kinderen. Ik zit tegenwoordig 5 keer in de week in het zwembad, niet iedere tribune is even geschikt om te handwerken, maar ik kom toch een heel eind.