Welkom op mijn quiltblog.

Mijn naam is Gerie, ik ben 42 jaar en quilten is mijn lust en mijn leven. Kijk gezellig mee en laat me weten wat je ervan vindt. Groetjes.

woensdag 28 maart 2012

Lavandin. Lavandin.

Na een heleboel omrijden, het openbaar vervoer in Nederland is echt niet meer zoals het vroeger was, ben ik dan eindelijk in Dieren aangekomen om naar de miniatuurquilttentoonstelling van het Quiltersgilde te kijken. Er hingen veel en veel leuke quiltjes. Veel kippen en libelles. Terwijl ik aan het rondlopen was, hoor ik twee dames heel enthousiast over een quilt praten, ik draai me om en dan blijkt dat ze het over mijn quiltje hebben, hoe leuk is dat.En de expositie is geweest, dus de quilt kan op internet.Hier is tie dan, Lavandin, ontwerp door Francoise Maarse.
Ik ben ook trots op de achterkant, het quiltwerk vind ik bijna net zo netjes als op de voorkant. Ik ben nu eindelijk bezig met het doorquilten van mijn sampler, met de hand, en eindelijk krijg ik de slag te pakken, van het doorquilten met gebruik van een quiltring. After a lot of detours, public transportation in the Netherlands isn't the way it used to be, I finally arrived at the miniature quiltexhibition. There were a lot of really nice quilts. Lots of chickens and dragonflies. While I was browsing, I heard two ladies talk enthusiastic about a quilt. I turned and noticed they were talking about my quilt. How fun is that? Anyways, the exhibition has passed, so the quilt can go on the internet. Proud to present, Lavandin, design by Francoise Maarse. I'm also quite proud of the back, the quilting is almost as neat as on the front. I finally started quilting on my sampler, by hand, and I'm finally getting the hang of it, of quilting while using a quiltinghoop.

donderdag 15 maart 2012

Double Wedding Ring en Mystery.

Eindelijk de Double Wedding Ring voor F. en W. af. Ze zijn al op 20 juli 2011 getrouwd, dus dat mocht onderhand ook wel.
Het gaat al best goed met het afmaken van een aantal ufo's dit jaar. Twee Double Wedding Rings, het appliquatiequiltje (Lavandin), een miniatuurquiltje (Overstekend Wild), de stamboomquilt voor mijn ouders, ik ben al met november van het Jaar Rond Quiltje 2010 van de Quilterij bezig en volgende week ga ik eindelijk mijn sampler sandwichen, die ook al minstens twee jaar op de zolder ligt te wachten op de vulling en de achterkant. Het miniatuurquiltje en de stamboomquilt zijn strikt genomen geen ufo's, daar ben ik aan begonnen en ik heb ze meteen afgemaakt, maar in mijn hoofd was ik er al langer mee bezig. Ze voelen dus wel als een ufo. Lavandin en Overstekend Wild hangen (als het goed is) volgende week bij de miniatuurquilt tentoonstelling van het Quiltersgilde in Dieren. Andere projecten voor dit jaar zijn: Jewelquilt afmaken, Golfquilt afmaken, kussens van de jongens afmaken, sneeuwpoppen voor aan de deur afmaken en de buurtquilt afmaken. De mystery wil ik natuurlijk ook afmaken, maar die ligt netjes (bijna) op schema. Deel 4 heb ik niet af maar deel 5 gaat heel aardig. De ruiten zijn af, de stoffen van groep 2 voor de hoeken zijn gesneden en ik ben bijna op de helft met het tekenen van de driehoeken voor de hoeken. De batterij van mijn fototoestel is alweer op, dus de foto houd je nog te goed. Gisteren was het weer regiodag van het Quiltersgilde, we hebben een hele leuke dag gehad met een voordracht door Wil Gorter van het Hoedenmuseum. Echt heel erg leuk, dat had ik niet verwacht. De workshop was een leuk inspirerend paperpiecing patroon van Wendy Vosters. Ook die foto houd je nog te goed. Vanochtend ben ik weer naar de cursus Kunstgeschiedenis geweest, het ging over Van Gogh, en door twee van zijn schilderijen heb ik ook weer inspiratie gekregen. Door 1 schilderij (grasveld) kreeg ik een idee om mijn krokusquilt (die alleen nog in mijn hoofd bestaat) wat op te leuken en door het andere schilderij (zelfportret met grijze hoed) kreeg ik een idee voor een mozaiekachtige quilt. Die komen mooi bij mijn lijstje quiltideeen. Die lijst is nog veel langer dan de lijst ufo's, dus daar ga ik je niet mee vermoeien. Vanmiddag met mijn nieuwe tuinlaarzen lekker de tuin in, het is echt prachtig weer.

maandag 5 maart 2012

Stamboomquilt en Jaar Rond Oktober.

Carnaval is alweer voorbij, daarna nog drie dagen bijkomen. Niet dat ik nou heel gek heb gedaan ofzo. Op zaterdag mee in de optocht in een naburig dorp, op zondag in de optocht in ons eigen dorp en zondag-, maanda- en dinsdagmiddag EHBO bij het Jeugd- en JongerenKarnaval. Heel leuk, maar geen tijd om te quilten. Gelukkig heb ik dat daarna weer goed kunnen oppakken. Vorige week heb ik twee quiltjes opgestuurd naar de Miniatuurquilttentoonstelling van het Quiltersgilde. Lavandin, een ontwerp van Francoise Maarse en Overstekend Wild. Mijn eigen ontwerp. De tentoonstelling is van 20 tot en met 24 maart in Dieren, dus daarna kan ik de foto's hier ook plaatsen.De foto's van het Jaar Rond Quiltje 2010 Oktober (ontwerp Francoise Maarse) en de Stamboomquilt kan ik wel meteen plaatsen.
De stamboomquilt heb ik gemaakt naar aanleiding van het 40-jarig huwelijksjubileum van mijn ouders. Het was een geweldig leuke dag. Eerst naar de mis, die opgeluisterd werd door het kerkkoor waar mijn moeder bij is en door het dagorkest waar mijn vader bij is. Daarna receptie, etentje en feest, waarbij muziek gemaakt werd door het avondorkest waar mijn beide ouders bijzijn en de carnavalsvereniging waar ze ook beide bij zijn.