Welkom op mijn quiltblog.

Mijn naam is Gerie, ik ben 42 jaar en quilten is mijn lust en mijn leven. Kijk gezellig mee en laat me weten wat je ervan vindt. Groetjes.

woensdag 9 mei 2012

Quilts uit de oude doos.

Quilts uit de oude doos, nou nee, 1 ligt er netjes op mijn bed en de andere 7 quilts zijn verspreid over de VS, Canada en Japan. Dat zijn vriendschapsquilts, die ik voor familie en vrienden heb gemaakt toen we vanuit de VS weer naar Nederland verhuisden. De quilt op mijn bed is de allereerste quilt die ik ooit heb gemaakt. Binnenkort verwacht ik weer foto's van nieuwe quilts, ik ben druk bezig.
De bedquilt heet 7-seas. Ik heb het patroon uit een boek, 50 country quilting projects. Dit was mijn eerste quiltboek en ook de eerste quilt in het boek. Het oorspronkelijke patroon was zonder de lijnen aan de zijkant. De afgebeelde quilt was groen en heette countrylanes. Ik houd meer van blauw en ik vond dat het patroon "wegliep" zonder die lijnen erom heen. Dat heb ik dus aangepast. 7-Seas is met de machine gepatched en met de hand gequilt. De Forever Friends quilts zijn volledig machinaal gemaakt. Voor de sterren moest je eigenlijk gebruik maken van scraps, maar die had ik toen nog niet. Je kunt je voorstellen hoe ik door de winkel liep met een winkelwagen vol rollen stof, en dat ik uitlegde dat ik geen scraps had. Vanaf nu wel, zeiden ze in de winkel. Dat klopte dus. Kilo's ondertussen.