Welkom op mijn quiltblog.

Mijn naam is Gerie, ik ben 42 jaar en quilten is mijn lust en mijn leven. Kijk gezellig mee en laat me weten wat je ervan vindt. Groetjes.

dinsdag 21 januari 2014

QWQ3.

QuiltersweekendQuilt 3. Dit is de quilt die ik begonnen ben in het jaar 2010, het jaar van de tesselations. Deze halve top heeft dus al bijna 4 jaar in een doos op de zolder gelegen, maar nou is hij dan weer aan de beurt. Voorlopig althans, want binnenkort moet ik echt gaan beginnen aan de quilt voor de Europese Quiltkampioenschappen 2014.
Voor QWQ3 heb ik alweer ettelijke golfjes getekend, uitgeknipt en opgeplakt. Ik ben al over de helft. Dan nog een randje eromheen, sandwichen, quilten en afwerken. Ik ben benieuwd. Vooral ook naar het sandwichen. Dat gaat nog lastig worden, de hele top is een beetje stijf van de vlieseline. Ik verwacht ook gaatjes waar de naald er doorheen gaat. Maar goed, dat zien we dan wel weer. Het quilten gaat heel gezellig dit jaar, ik heb al veel met verschillende vriendinnen gequilt. Ans, mijn cursiste, quiltbee de Keien, Eiko, mijn Japanse quiltvriendin, Sjanien en volgende week Dianne en Silvia. En met Louise ben ik nog een datum aan het prikken. Morgen weer vergaderen over het Quiltweekend.

QuiltersweekendQuilt3. That's the quilt I started way back in 2010, the tesselationyear. This half a top has been laying in a box in the attic for the last 4 years, but it's up and about now. For the time being, anyways. I really have to start on my quilt for the European Quilt Championships 2014.
For QWQ3 I have drawn, cut and pasted several waves. I'm halfway there. Just adding a border, sandwiching, quilting and the final touches. I can't wait. Especially the sandwichingpart. That's going to be tough, the entire top is a bit stiff, due to the interfacing. I do expect to see holes, where the needle punctures the fabric. Oh well, we'll cross that bridge when we get to it. Quilting is going very cosy this year. I already quilted together with several different friends.
Tomorrow another meeting about our own Quiltweekend that Els and I organise.

Iets anders, een gehaakte tas. Even leuk voor tussendoor. 

Something else, a crochet bag. Very nice in between bigger quilting projects.

dinsdag 14 januari 2014

Mijn eigen Quiltweekend.

De afgelopen week heb ik heel veel gesproken met Els, de vriendin waar ik de workshops bij ga geven. We hebben nu het plan opgevat om een quiltweekend te organiseren. Voorlopig plannen we een weekend in mei en 1 in september. Het jaar dat het quiltersgilde geen quiltersweekend kon organiseren, viel het me op dat er maar weinig quiltweekenden georganiseerd werden, waar je je eigen quilt ontwierp. En dat is nou net wat ik wil. Zelf een quilt bedenken en die ook maken. Niet naar huis met een quilt die tien andere mensen ook hebben. In andere stofjes, natuurlijk, maar toch. Allemaal naar huis met hetzelfde ontwerp, daar is natuurlijk helemaal niets mis mee, maar het is gewoon niet wat ik wil. En er zijn natuurlijk meer mensen met de zelfde wens als ik. Een originele quilt. Geen gedoe met copyright, gewoon je eigen ding. En dat gaan Els en ik dus doen. We hebben al een heel aardig plan bedacht, met trunkshow, bezoekende quiltwinkel en uiteraard een heleboel gequilt. Lekker slapen in de Bed en Breakfast van Els, eventueel een wandeling en verder vooral heel veel quilten. Ik kijk er al erg naar uit. We hebben plaats voor twaalf mensen in de bed en breakfast en er kunnen mensen op de minicamping terecht. Het eten wordt zo veel mogelijk biologisch. Oh, spannend. Nu nog mensen die zich gaan opgeven. Ik zal binnenkort foto's van de bed en breakfast plaatsen, dat is ook leuk.
Oh, ik word net gebeld door een andere vriendin, zij neemt van die fotolijstjes voor me mee, handig. De vorige keer dat ik bij de winkel was, waren die lijstjes op. Ik baalde al als een stekker, want die had ik natuurlijk nodig voor mijn workshop en voor mezelf, voor kadootjes. Maar goed, Gaby koopt meteen de winkel leeg, kan ik weer vooruit.
Nu nog even naar de reprowinkel om te kijken of zij wat voor mij kunnen betekenen ten aanzien van mijn quilt voor Veldhoven 2014. Ik ben benieuwd.

maandag 6 januari 2014

Quilts ontwerpen. Designing Quilts.

Vandaag ben ik me maar weer eens gaan verdiepen in het ontwerpen van quilts met behulp van Electric Quilt. Dit is een bedrijf dat een computerprogramma verkoopt waarmee je quilts kunt ontwerpen. Vandaag heb ik les 1 helemaal en les 2 voor de helft herhaald. Het was alweer lang geleden, dat ik er echt mee aan de slag ging.

Today, I finally looked into designing quilts, using Electric Quilt again. Electric Quilt is a company which sells computerprogramms, that you can use to design quilts. Today, I repeated lesson 1 entirely and lesson 2 half. It was a long time ago since I really looked into it.

zaterdag 4 januari 2014

Nieuwe quiltwinkel in Den Bosch.

Vandaag ben ik bij de nieuwe quiltwinkel in Den Bosch geweest. Het is een heel gezellig winkeltje. Het is het winkeltje van Wietske Meinders, bekend van de blog Bossche Quilts en Meer. De winkel is gevestigd in de Sint Jorisstraat 34. Kijk even op haar blog voor de openingstijden.