Welkom op mijn quiltblog.

Mijn naam is Gerie, ik ben 42 jaar en quilten is mijn lust en mijn leven. Kijk gezellig mee en laat me weten wat je ervan vindt. Groetjes.

zondag 26 juni 2016

Lize's Quilt en stofverfen.

Mijn eindwerkstuk voor de cursus is eindelijk af, de foto is gemaakt na een hoop kunst- en vliegwerk maar die kan ik nog niet laten zien in verband met de tentoonstelling. Nu kan ik eindelijk aan de gang met de quilt voor Lize, hoewel ik van de week stiekem ook een dag stofgeverfd heb met de zon. Heb ik toch toevallig de enige goede dag uitgekozen. Bof ik even. Ik had tijd, de zon scheen, ik dacht ik ga gelijk aan de gang. Maar goed ook, daarna werkte het weer niet meer mee. Maar ik heb sowieso geluk gehad. We hadden ook in Someren of Luijksgestel kunnen wonen, wat heeft het daar gespookt zeg.
De quilt voor Lize heb ik ondertussen gesandwicht en ik ben begonnen het hert en de vogel door te quilten. Ik doe ze heel summier, alleen een festonsteek langs de rand. Eigenlijk zonde van mijn handappliqueer werk, maar ja, het wordt een speelquilt voor een kind, dus het moet wel echt stevig vast zitten. Het ontwerp is niet van mijzelf, het hertje en het vogeltje stonden op het geboortekaartje van Lize. De compositie is wel van mijzelf.
Voor het stofverfen heb ik reagensverf van Trapsuutjies gebruikt (ze zijn nu gefuseerd met Mijn-Eigen.nl) Ik heb bij de overbuurvrouw weer varens uit de tuin geknipt en ik heb op de andere lappen dezelfde verf gebruikt, met grove zeezoutkorrels. De volgende keer wil ik het zout er niet zomaar over strooien, maar patronen strooien, dat levert vast ook wel wat leuks op. Ik heb ook meer verf besteld, zodat ik ook wat anders gekleurde lappen krijg.





donderdag 9 juni 2016

Victorian Purple.

Collage, ik blijf het moeilijk vinden. Maar je kent me, ik blijf proberen. Ik heb gekozen voor diverse paarse materialen.  Ik wilde bepaalde details wat accentueren door het gebruik van een contrasterende kleur garen. Het fragment uit Jane Eyre van Charlotte Bronte, bracht me op de titel Victorian Purple. Mijn eerste officiele Nacursusse Art-Quilt.