Dit was mijn beginblok. Ik heb de stofjes gekocht in een quiltwinkeltje in Vianden, Luxemburg. Ik houd van het New York Beauty patroon.
Daarna kreeg ik heb blok van Margreet, waar ik de eerste rand omheen mocht maken. Margreet had stroken stof aan elkaar genaaid, schuin doorgesneden en weer opnieuw in een andere volgorde, aan elkaar genaaid. Ik wilde het onregelmatige behouden maar wel wat rondere vormen erin brengen. Omdat het blok en de rand beiden nogal druk zijn, heb ik er voor de rust donkerblauwe randjes aangemaakt. Van de volgende randen ben ik vergeten foto's te maken maar gelukkig heb ik wel foto's van de tops.
Dit is de top van Afina. Zij begon met geappliqueerde grachtenpandjes. Ze heeft gebruik gemaakt van de appliquickmethode, met die stokjes, weet je wel. Daarna heeft Margreet voor rand 1 een soort snowball effect gepatcht. Ik mocht rand twee maken en koos ervoor om het Nederlandse tintje door te zetten. Aangezien het rood in de rand van Margreet wat meer van dat oude rood was en de top wat bleek werd, koos ik voor een donkere, oud-rode rand met witte appliquaties. In plaats van de klompjes in het midden van de onder- en bovenrand had ik eerst blauwe meertjes gemaakt, maar dat was geen gezicht. De witte klompjes zijn veel mooier. Louise koos weer voor een multicolour patchworkrand, waarna Tinie de appliquaties weer terughaalde. Ik gebruikte voor mijn appliquaties het traditionele omslaan een vastnaaien met een blind steekje. Tinie koos voor de vlisofix methode met festoneren. Deze top brengt dus drie appliquatiemethodes bij elkaar. Ik vind dat erg leuk.
Dit is de top van Tinie. Zij is dol op Ierland en begon derhalve met Iers getinte lapjes, patchwork. Afina koos de complementerende kleur oranje bij het groen. De link met pompoenen en herfstblaadjes was gauw gemaakt. Misschien ook mede ingegeven door de tijd van het jaar dat ze met deze rand bezig was. Afina voegde appliquaties toe. Margreet bleef bij het groen/oranje en ging weer terug naar patchwork. Hierdoor voelde ik weer de noodzaak om te appliqueren. Eekhoorntjes in de hoeken, egels in het midden en daar tussenin geborduurde lampionplantjes. Die komen op de foto niet duidelijk op. Louise maakte de top af met gepatchte huizen en bomen.
Voor de top van Louise mocht ik de laatste rand maken. Louise was begonnen met een blok met een soort Dresden bloem erop. Voor het lichtblauwe gedeelte gebruikte ze het Raising the Barn of het Courtstep patroon. Tinie wilde er meer kleur in brengen, wat ze deed door blauwe, groene en blauwgroene lapjes te gebruiken. Afina zette voor rand twee de bloemetjes door en liet het blauw weer overheersen. Margreet bracht het groen weer meer terug, in een a-symmetrische logcabin. Ik vond de top wat flets worden en gebruikte dus weer wat donkerdere tinten blauw en groen. Met een soort mosterdgeel. Helaas had ik voor de maat van mijn bloemen de maat van de eerste bloem van Louise genomen. Dat was dus niet zo handig. Die is namelijk groter dan de bloem van Afina, in de tien centimeter rand. En aangezien ik ook een tien centimeter rand had, had ik dus die maat moeten gebruiken. En natuurlijk ontdekte ik dat pas toen ik al mijn logcabinnetjes al gemaakt had. Geen nood, ik appliqueerde de bloemen gewoon op een groter achtergrond lapje en voegde een blauwe strook toe tussen rand 3 en mijn logcabins. Nadat ik de randen aan de top wilde zetten, kwam ik er achter dat de top een paar centimeter groter was dan ik dacht. Ik snap dat nog steeds niet, ik meen toch echt dat ik de top opgemeten had en nog zo blij was dat hij precies de juiste afmeting had. Nou ja. Nog wat randjes aan de hoekblokken toegevoegd en Louise kan aan de gang met een iets grotere top dan eigenlijk afgesproken was. Ik hoop dat ze nog geen achterkant gekocht heeft. Wat bij deze top ook nog heel grappig is, is dat Louise eigenlijk verwachtte dat de top rood wit blauw zou worden. Ik vind dat heel grappig maar onlogisch. Het was misschien wel zo geweest als Tinie blauw rode lapjes gehad zou hebben. Of wanneer Louise zelf al rode accenten in haar blok had gehad. Zo zie je maar weer dat onverwacht ook mooi kan zijn.
Hier is de top van Margreet nog weer terug, met de toevoegingen die na mijn eerste rand zijn gemaakt. Tinie wilde graag een randje tussen rand twee van Louise en haar rand. Zij woont toevallig bij mij in de buurt en vroeg of ik nog van die blauwe stof had. Die heb ik dus nog wel. Zij heeft die voor de binnenkant van haar rand ook nog gebruikt. Zij dacht dat het aan de buitenkant van haar rand ook wel mooi zou zijn, maar ze wist natuurlijk niet wat Afina er mee wilde gaan doen. Bovendien zou de top te groot worden als zij de rand erom heen zou zetten. Om Afina meer keus te geven, stuurde zij nog wat extra blauwe stof met de top mee. Afina heeft toen die blauwe stof ook nog gebruikt. Margreet vroeg later na de ontvangst van haar top of er nog meer van die blauwe stof was. Door omstandigheden was ik er nog niet aan toegekomen om de stof op te sturen en toen liet Margeet weten dat zij zelf al soortgelijke stof gevonden had.
En hier is dan mijn top. Ik was eerst van plan om er nog een vijfde rand aan te maken van mijn beginstofjes, maar toen ik de top zag heb ik dat plan meteen laten varen. Dat is helemaal niet nodig. De top is hartstikke leuk zo. Mooi in de kleuren gebleven waar ik van houd. Niks meer aan doen. Nou ja, afmaken, dat dan weer wel.
Al met al vind ik het idee van een Round Robin heel erg leuk, al onze tops zijn mooi geworden. Iedereen was heel tevreden. Waarschijnlijk starten we weer een Round Robin in September. Wil je ook meedoen, laat dan een berichtje achter.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten